Hangaards Have og Søby Brunkulslejr

Med start fra Alsområdet kl. 08.00 køres til Hangaards Have som er beliggende i Skjern – Troldhede området. Haven er anlagt fra 1986 til nu, og er et fantastisk åndehul midt i den ellers lidt barske vestjyske natur. I foråret er der 40–50.000 løgplanter som pryder haven. Herefter følger ca. 700 rhododenron og azalea i et væld af blomster, samt mere end 300 clematis som snor sig i træer og buske. Kort sagt et besøg værd fra forår til sensommer.

Fru Hangaard følger os rundt i haven og fortæller om arbejdet med de mange tusinde planter og den 24.000 kvadratmeter store have. Vi nyder vor medbragte mad inden haven forlades.Herfra køres til Søby Brunkulsmuseum. Brunkulseventyret som var det danske Klondike i 1940 – og 50´erne, var en tid, hvor 1500–2000 mand levede under kummerlige forhold for at bryde de eftertragtede brunkul. Vores besøg indledes med et foredrag om livet i lejerne. Under foredraget nydes en kop kaffe.

Herefter køres rundt i området, hvor naturen stadig bærer præg af de mange udgravninger der har været foretaget i
tidens løb. En kyndig guide er med i bussen og viser os rundt.
Omkring kl. 16–16.30 forlades Søby, og turen går mod Vonge Kro, hvor vi nyder en 2-retters menu inden vi kører mod udgangspunktet igen. Vi forventer at være i Alsområdet kl. 21.00.

Kontakt os venligst for bestlling af turen eller hvis du ønsker yderligere information.